Tartă cu morcovi
Ingrediente (8 porții)
100 g | Parmigiano Reggiano K-Favourites |
100 g | unt rece |
250 g | făină de grâu |
1 linguiță | praf de copt |
sare | |
4 ouă | ouă |
400 g | morcovi |
1 lingură | ulei de măsline |
1 cățel | usturoi |
1 lingură | muștar de masă |
300 g | cremă de brânză |
piper proaspăt măcinat | |
nucșoară proaspăt rasă | |
50 g | caju K-Favourites |
câteva ierburi proaspete de primăvară, de exemplu pătrunjel, arpagic și cimbru | |
0.5 dintr-un pahar | brânză feta |
Util
-
Dacă folosești morcovi cu verdeață, poți, de asemenea, să amesteci frunzele fragede cu ierburile sau să le amesteci fin în pesto.
Preparare
- 1
Se rade fin 50g parmezan si se taie untul cubulete. Se amestecă brânza rasă cu făina și praful de copt, se frământă cu unt, 1 praf de sare și 1 ou pentru a forma un aluat omogen și se lasă la răcit.
- 2
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade pe ventilație (200 de grade sus/jos). Se spală, se scurg și se curăță morcovii. Se taie morcovii în fâșii subțiri cu ajutorul unui curățător de legume, se asezonează cu sare și se pune deoparte amestecat cu ulei de măsline.
- 3
Se taie morcovii rămași în bucăți mici, gătiți în apă clocotită cu sare timp de 8-10 minute până când se înmoaie, se scurge și se lăsă să se răcească. Se curăță usturoiul și se pasează mărunt cu morcovii și muștarul.
- 4
Se amestecă piureul de morcovi cu crema de brânză și ouăle rămase până se omogenizează și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată într-o formă rotundă (aprox. 26 cm diametru), se păstrează într-o tavă de tartă (24 cm în diametru).
- 5
Se adaugă piureul de morcovi în aluat și se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute. Se taie caju, se prăjește într-o tigaie antiaderentă până se rumenesc și se rade parmezanul rămas. Se spală ierburile, se scurg și se îndepărtează frunzele.
- 6
Se lasă tarta să se răcească puțin și se scoate din tavă. Se acoperă cu fâșii de morcov, se presără caju, ierburi și parmezan și se servește cu pesto.