Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tartă cosmică de morcovi

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 320/​1338
    kcal / kJ
  • 25 g
    carbo-hidrați
  • 8 g
    proteine
  • 20 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    320/1338 kcal/kJ, 25 g carbo-hidrați, 8 g proteine, 20 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

250 g făină integrală de grâu
2 linguri alune mărunțite
3 ouă (mărimea M)
100 g unt moale
1 rămurică de rozmarin
1 cățel de usturoi
3 morcovi
3 cartofi mov
1 zucchini
2 lingurițe ulei de măsline
200 ml smântână (7% grăsime)
1 linguriță muștar
sare
piper proaspăt măcinat
nucșoară rasă, pentru gust

Util

  • Tarta devine deosebit de cosmică atunci când utilizezi morcovi colorați.


Preparare

    1

Se frământă un aluat neted din făină, nucile mărunțite, 1 ou, unt, 1 linguriță sare și 1-2 linguri de apă; se lasă aluatul să se odihnească la frigider cel puțin 30 de minute într-un vas acoperit.

    2

Se preîncălzește cuptorul la 200°C, folosind treapta de încălzire sus/jos.

    3

Se întinde aluatul pentru a obține o formă rotundă, se așază într-o formă de tartă (28 cm diametru), se înțeapă cu o furculiță și se refrigerează timp de 15 minute.

    4

Se rup frunzele de rozmarin și se toacă mărunt. Se descojesc usturoiul, morcovii și cartofii. Se taie cățelul de usturoi în cubulețe mici. Zucchini, morcovii și cartofii se taie în fâșii subțiri cu un decojitor. Se marinează fâșiile de legume cu rozmarin, usturoi, ulei de măsline, sare și piper.

    5

Se amestecă smântâna cu ouăle rămase și muștarul până se omogenizează, apoi se condimentează cu sare și nucșoară.

    6

Se acoperă tarta cu fâșiile de legume în formă de spirală, se toarnă deasupra smântâna și se lasă la copt timp de 30-35 de minute, până se rumenește.

    7

Se taie în 8 bucăți și se servește, la alegere, cu salată verde.