Tartă cosmică de morcovi
Valori nutritive
(Per porție)-
320/1338kcal / kJ
-
25 gcarbo-hidrați
-
8 gproteine
-
20 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
320/1338 kcal/kJ,
25 g carbo-hidrați,
8 g proteine,
20 g grăsimi
Ingrediente (8 porții)
250 g | făină integrală de grâu |
2 linguri | alune mărunțite |
3 | ouă (mărimea M) |
100 g | unt moale |
1 | rămurică de rozmarin |
1 | cățel de usturoi |
3 | morcovi |
3 | cartofi mov |
1 | zucchini |
2 lingurițe | ulei de măsline |
200 ml | smântână (7% grăsime) |
1 linguriță | muștar |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
nucșoară rasă, pentru gust |
Util
-
Tarta devine deosebit de cosmică atunci când utilizezi morcovi colorați.
Preparare
- 1
Se frământă un aluat neted din făină, nucile mărunțite, 1 ou, unt, 1 linguriță sare și 1-2 linguri de apă; se lasă aluatul să se odihnească la frigider cel puțin 30 de minute într-un vas acoperit.
- 2
Se preîncălzește cuptorul la 200°C, folosind treapta de încălzire sus/jos.
- 3
Se întinde aluatul pentru a obține o formă rotundă, se așază într-o formă de tartă (28 cm diametru), se înțeapă cu o furculiță și se refrigerează timp de 15 minute.
- 4
Se rup frunzele de rozmarin și se toacă mărunt. Se descojesc usturoiul, morcovii și cartofii. Se taie cățelul de usturoi în cubulețe mici. Zucchini, morcovii și cartofii se taie în fâșii subțiri cu un decojitor. Se marinează fâșiile de legume cu rozmarin, usturoi, ulei de măsline, sare și piper.
- 5
Se amestecă smântâna cu ouăle rămase și muștarul până se omogenizează, apoi se condimentează cu sare și nucșoară.
- 6
Se acoperă tarta cu fâșiile de legume în formă de spirală, se toarnă deasupra smântâna și se lasă la copt timp de 30-35 de minute, până se rumenește.
- 7
Se taie în 8 bucăți și se servește, la alegere, cu salată verde.