kaufland.ro/retete
Supă grecească cu spanac, ou și lămâie
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
198/828kcal / kJ
-
33 gcarbo-hidrați
-
11 gproteine
-
2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
198/828 kcal/kJ,
33 g carbo-hidrați,
11 g proteine,
2 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
750 ml | supă de pui sau de legume cu conținut scăzut de sare |
3 | cepe verzi |
3 | căței de usturoi, zdrobiți |
300 g | spanac congelat, decongelat și scurs |
0.5 linguriță | oregano uscat |
140 g | orez cu bobul lung, fiert |
1 linguriță | coajă rasă de lămâie |
2 linguri | suc de lămâie |
1 | ou mare |
2 | albușuri de ou |
sare | |
piper negru, proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se amestecă 60 ml de supă cu ceapa verde feliată subțire și usturoiul într-o oală. Se fierb pe foc mediu 2 minute sau până se înmoaie ceapa verde.
- 2
Se adaugă supa rămasă în oală, împreună cu spanacul și oregano și se dă în clocot. Se reduce focul, se acoperă și se fierbe 3-4 minute sau până se înmoaie spanacul.
- 3
Se adaugă orezul, coaja și sucul de lămâie, se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se fierbe supa încet.
- 4
Se bat încet oul și albușurile într-un castron termorezistent, apoi se adaugă 125 ml din supă. Se toarnă amestecul de ou în supa care fierbe, amestecând constant ca să se formeze „zdrențe“ de ou. Se servește imediat.