Salată de gogoșari dulce acrișoară
Ingrediente (8 porții)
aprox. 1 kg | gogoșari |
100 ml | oțet de 9° |
100 g | zahăr |
10 g | miere |
1 | aspirină |
1 | frunză de țelină |
1 | foaie de dafin |
100-150 g | hrean |
Util
-
Poți să prepari salata și din ardei grași, bine copți și cărnoși. Iarna, o consumi la fripturi, mâncăruri cu sos, tocăniță sau ghiveci
Preparare
- 1
Speli gogoșarii, îi cureți de cotoare și semințe și îi tai în felii subțiri. Pui într-o oală gogoșarii împreună cu oțetul, zahărul, mierea și foaia de dafin.
- 2
După 1 oră, când și-au lăsat lichid, pui vasul pe foc și lași să clocotească până când gogoșarii își schimbă culoarea, având grijă să rămână, însă, crocanți.
- 3
Scurgi gogoșarii și îi pui în borcane mici. Dizolvi aspirina în lichidul rămas. Cureți hreanul, îl speli și îl tai în fâșii, pe lungime.
- 4
Așezi câte 2 fâșii de hrean în cruce, în fiecare borcan și torni lichid până umpli borcanele. Le închizi cu capace metalice sau le legi cu celofan dublu și le depozitezi în cămara ta răcoroasă.