kaufland.ro/retete
Salată caldă de legume la grătar
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (2 porții)
vânătă | |
dovlecel (200 g) | |
ardei capia | |
ceapă | |
ceapă verde | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper | |
cimbrișor | |
busuioc | |
boia de ardei dulce | |
curcuma | |
maioneză | |
smântână de gătit | |
usturoi granulat | |
coajă de lămâie | |
lămâie | |
pesto | |
ceapă caramelizată |
Preparare
- 1
Pregătim grătarul în prealabil.
- 2
Feliem o vânătă, un dovlecel, un ardei kapia, o ceapă, ceapa verde și le lăsăm de o parte. Preparăm o marinadă din ulei de măsline, sare, piper, cimbrișor, busuioc, Boia de ardei dulce, curcuma.
- 3
Ungem legumele cu acest sos și lăsăm la marinat pentru cel puțin o oră.
- 4
După ce s-au marinat, le punem pe grătar.
- 5
Între timp pregătim un sos din maioneză, smântână de gătit, un praf de usturoi granulat, coaja de la o lămâie, sucul de la o lâmâie, busuioc și ulei de măsline.
- 6
După ce legumele sunt gata le așezăm în farfurie și adăugăm sosul peste ele, împreună cu pesto și ceapă caramelizată.