kaufland.ro/retete
Ruladă cu ciocolată și alune
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
400 g | ciocolată |
100 g | unt |
200 g | făină |
200 g | zahăr |
20 g | cacao |
6 | ouă |
1 | praf de copt |
alune | |
coniac |
Preparare
- 1
Se freacă ouăle cu zahărul pe baie de abur. Se ia de pe foc și se adaugă făina amestecată cu cacaua și praful de copt. Se omogenizează și se toarnă într-o formă tapetată cu foaie de copt. Se coace 20 minute la foc moderat. Se scoate foaia pe un șervet umezit și se rulează. Se lasă așa, cât timp se pregătaște crema.
- 2
Rade ciocolata și se topește pe baie de abur. După ce s-a răcit puțin se adaugă câteva linguri de coniac și untul moale. Se freacă energic.
- 3
Se desface foaia, se unge cu cremă și se rulează cu grijă. Se unge pe deasupra cu puțină cremă și se presară alunele pisate. Se păstrează la rece.