kaufland.ro/retete
Rețetă: Supă cremă de ciuperci
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
500 ml | supă de carne (sau de legume) |
1 kg | ciuperci |
100 g | unt |
1 legătură | leuștean tocat |
0.25 linguriță | zahăr |
4-5 linguri | ulei de măsline |
4 linguri | smântână |
4 linguri | făină |
1 legătură | pătrunjel tocat |
sare | |
piper | |
crutoane | |
ardei iute |
Preparare
- 1
Se curăță ciupercile și se toacă mărunt. Se păstrează câteva pentru ornat care se taie felii.
- 2
Se încing 4-5 linguri de ulei într-o cratiţă și se călesc ciupercile tăiate mărunt. Se lasă să scadă pe foc mic.
- 3
Se pasează apoi ciupercile în blender până când se obține un piure gros. Se strecoară zeama prin strecurătoare.
- 4
Se încinge untul și se adaugă făina. Se amestecă încontinuu pentru a nu face cocoloașe. Se adaugă treptat și supa și se lasă la fiert timp de 5-6 minute. Se asezonează cu zahăr, sare și piper. Se adaugă smântâna și piureul de ciuperci. Se servește fierbinte cu verdeață tocată, cu feliuțe de ardei iute și cu crutoane.