kaufland.ro/retete
Rețetă: Cidru de mere
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 pahare)
500 g | zahăr |
4 kg | mere golden |
scorțișoară |
Util
-
Timp de fermentare: 3 săptămâni
Preparare
- 1
Se spală bine merele și se scoate cotorul. Se storc în storcător. Ce se obține se strecoară printr-un tifon des.
- 2
Sucul obținut se amestecă cu zahărul și se pune într-un borcan mare de sticlă. Se introduce un furtunaș cu un capăt în borcan și cu celălalt capăt într-un vas, în care se va elimina surplusul în timp ce fermentează.
- 3
Vasul se va păstra într-un beci sau într-o cameră separată, în care nu se stă în mod obișnuit. Fermentatrea va dura 2-3 săptămâni, fiind o cantitate mică de mere.
- 4
Se trage cidrul obținut și se depozitează în sticle.
- 5
Se fierbe 1l de cidru cu 2 batoane de scorțișoară. Se lasă să se răcească și se toarnă în cupe.