Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Purceluși de brânză
© Redacția Kaufland

Purceluși de brânză

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 73/​308
    kcal / kJ
  • 9.9 g
    carbo-hidrați
  • 2.6 g
    proteine
  • 2.5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    73/308 kcal/kJ, 9.9 g carbo-hidrați, 2.6 g proteine, 2.5 g grăsimi

Ingrediente (16 bucăți)

Pentru aluatul de bază:

80 g brânză degresată
2 ouă
3 linguri ulei vegetal
160 g făină
1 linguriță praf de copt

Pentru varianta dulce:

2 linguri zahăr
1 praf scorțișoară măcinată
stafide

Pentru varianta picantă:

1 linguriță sare
1 praf nucșoară măcinată

În plus:

un băț de lemn
piper negru

Preparare

    1

Pentru aluat, se amestecă brânza degresată cu un ou și ulei, eventual se adaugă zahăr și scorțișoară sau sare și nucșoară.

    2

Se amestecă făina cu praful de copt și se frământă cu amestecul de brânză până se obține un aluat neted.

    3

Aluatul cu brânză și ulei se înfășoară în folie și se lasă la rece timp de peste 30 de minute.

    4

Se întinde aluatul din folie la o grosime de cca 3 mm și se decupează câte 16 cercuri. Din aluatul rămas se formează 32 de bulete.

    5

Se bate oul rămas, se ung cercurile mari cu acesta și se așază într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

    6

Se așază câte un cerc mic peste jumătățile inferioare ale cercurilor mari și se scobesc cu ajutorul unei bețisor de lemn două găuri pe post de nas.

    7

Buletele se așază și se împing pe post de urechi de porc pe jumătatea superioară a cercurilor mari.

    8

Urechile și nasul se ung de asemenea cu oul bătut.

    9

În funcție de profilul de gust ales, se pun deasupra stafide (în funcție de grosime, înjumătățiți-le dacă este necesar) sau boabe de piper pe post de ochi.

    10

Purcelușii se coc în cuptorul preîncălzit la 180 °C (convecție: 160 °C) timp de aprox. 12-15 minute.

    11

Se lasă să se răcească și se servesc.