Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pulpă de porc cu cartofi zdrobiți și ieburi proaspete

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

500 g pulpă de porc fără os
50 ml ulei de măsline
20 g unt semi-sărat
100 g grăsime de rață
2-3 căței de ustoroi
500 g cartofi
300 g emmentaler ras
1 legătură ceapă verde
1 legătură pătrunjel verde
1 lime
1 crenguță cimbru
sare
piper

Util

  • Se pot servi cu smântână grasă acră.


Preparare

    1

Carnea se porționează în 2 bucăți de 200-250g fiecare, se masează bine cu sare și piper.

    2

Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se pune carnea în tigaie, după 2-3 minute, la foc mediu, se adauga un cub de 10 g de unt în tigaie și o crenguță de cimbru, se întoarce carnea pe cealaltă parte, până se rumenește uniform.

    3

În paralel, se poate prepara un sos demi-glace care va servi drept grazură pentru carnea rumenită.

    4

Cartofii se blanșează până când sunt fierți al dente, se scurg, se deconjesc pe jumătate și cu ajutorul unui tel de piure se zdrobesc.

    5

Se asezonează după gust cu sare și piper și se presară din abundență emmentaler ras.

    6

În cuptorul preîncălzit, se așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă pentru aproximativ 15 minute la foc mediu-mic.

    7

Înainte cu 3-5 minute de a-i scoate din cuptor se presară pe deasupra lor pătrunjel și ceapă verde tocate mărunt și după gust, leurdă sau usturoi verde.