Pulpă de porc cu cartofi zdrobiți și ieburi proaspete
Ingrediente (2 porții)
500 g | pulpă de porc fără os |
50 ml | ulei de măsline |
20 g | unt semi-sărat |
100 g | grăsime de rață |
2-3 | căței de ustoroi |
500 g | cartofi |
300 g | emmentaler ras |
1 legătură | ceapă verde |
1 legătură | pătrunjel verde |
1 | lime |
1 | crenguță cimbru |
sare | |
piper |
Util
-
Se pot servi cu smântână grasă acră.
Preparare
- 1
Carnea se porționează în 2 bucăți de 200-250g fiecare, se masează bine cu sare și piper.
- 2
Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se pune carnea în tigaie, după 2-3 minute, la foc mediu, se adauga un cub de 10 g de unt în tigaie și o crenguță de cimbru, se întoarce carnea pe cealaltă parte, până se rumenește uniform.
- 3
În paralel, se poate prepara un sos demi-glace care va servi drept grazură pentru carnea rumenită.
- 4
Cartofii se blanșează până când sunt fierți al dente, se scurg, se deconjesc pe jumătate și cu ajutorul unui tel de piure se zdrobesc.
- 5
Se asezonează după gust cu sare și piper și se presară din abundență emmentaler ras.
- 6
În cuptorul preîncălzit, se așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă pentru aproximativ 15 minute la foc mediu-mic.
- 7
Înainte cu 3-5 minute de a-i scoate din cuptor se presară pe deasupra lor pătrunjel și ceapă verde tocate mărunt și după gust, leurdă sau usturoi verde.