Pui brezat în vin roșu
Valori nutritive
(Per porție)-
476/1991kcal / kJ
-
7 gcarbo-hidrați
-
51 gproteine
-
23 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
476/1991 kcal/kJ,
7 g carbo-hidrați,
51 g proteine,
23 g grăsimi
Ingrediente (4 Porție)
piper negru, proaspăt măcinat | |
2 linguri | ulei de măsline extravirgin |
8 | cepe mici |
15 bucăți | ciuperci champignon |
3 | căței de usturoi tocați |
1 lingură | făină |
250 ml | vin roșu |
1 | foaie de dafin |
2 | fâșii de coajă de portocală |
3 fire | cimbru proaspăt sau 1 linguriță de cimbru sau măghiran uscat |
250 ml | supă de casă sau supă-bază cu un conținut redus de sodiu |
1 kg | pulpe de pui fără piele, dezosate, curățate de grăsime și tăiate în jumătăți |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 180°C.
- 2
Se ung pulpele de pui cu o lingură de ulei și se asezonează cu piper. Se încinge o tigaie neaderentă la foc potrivit, apoi se prăjește puiul în tranșe, 4-5 minute, până când se rumenește uniform. Se transferă într-o cratiță (sau un vas termorezistent) prevăzută cu capac.
- 3
Se face flacăra mai mică; se pune în tigaie restul uleiului de măsline și se călește ceapa, amestecând, 2 minute. Se adaugă ceapa la puiul din cratiță. Se trec în tigaie ciupercile și se gătesc, amestecând de câteva ori, 2-3 minute sau până când sunt fragede. Se adaugă usturoiul și se mai lasă tigaia pe foc 30 de secunde.
- 4
Se presară făina în tigaie și se gătește totul în continuare 1-2 minute, amestecând, până ce făina acoperă uniform ciupercile și se rumenește puțin. Se toarnă vinul, zeama de supă și se râcâie reziduurile de pe fundul tigăii. Se gătește, amestecând permanent, până ce mixtura dă în clocot. Se răstoarnă peste pui, în cratiță; se completează compoziția cu foaia de dafin, cimbrul sau măghiranul și coaja de portocală.
- 5
Acoperind cratița, se pune în cuptor pentru 45 de minute, până când carnea de pui devine foarte fragedă. În acest răstimp, se amestecă o dată sau de două ori și se adaugă puțină supă-bază sau apă, dacă e nevoie, astfel ca puiul să rămână acoperit cu lichid.