Prăjiturele cu răvaș
Valori nutritive
(Per porție)-
39/163kcal / kJ
-
5 gcarbo-hidrați
-
3 gproteine
-
2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
39/163 kcal/kJ,
5 g carbo-hidrați,
3 g proteine,
2 g grăsimi
Ingrediente (16 bucăți)
2 | albușuri |
1 praf | sare |
35 g | unt |
40 g | zahăr pudră |
40 g | făină |
1 vârf de cuțit | scorțişoară |
0.25 linguriță | coajă rasă de portocale |
Util
-
Întrucât biscuiții se întăresc foarte repede, este mai bine să nu coaceți mai mult de 3 biscuiți deodată.
Preparare
- 1
Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
- 2
Bateți albușurile cu un vârf de sare până când devin ușoare și pufoase. Se topește untul, se lasă să se răcească și se adaugă la albușurile de ou împreună cu zahărul pudră. Apoi se încorporează făina, scorțișoara și coaja de portocală.
- 3
Pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, se întind cercuri foarte subțiri de aluat (cu diametrul de aproximativ 8 centimetri), folosind câte o linguriță de aluat pe rând.
- 4
Coaceți biscuiții pe raftul din mijloc timp de aproximativ 5 minute, până când marginile cercurilor de aluat sunt ușor rumenite.
- 5
Se scot din cuptor, se umplu rapid cu răvașele, se pliază, se pune partea închisă peste marginea unui pahar și se apasă ușor cele două capete pentru a crea forma tipică.
- 6
Se prind între rafturile unei grile de copt pentru a se răci. Coaceți din nou biscuiții cu răvașe în grila de copt timp de aproximativ 10 minute în cuptor la 80 °C. Aveți grijă ca biscuiții să nu fie prea reci. Aveți grijă să nu se închidă prea mult culoarea biscuiților.
- 7
După răcire, decorați biscuiții la discreție cu glazură și cu zahăr pudră colorat.