kaufland.ro/retete
Piept de pui la grătar, în stil indian
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
306/1280.30kcal / kJ
-
10 gcarbo-hidrați
-
39 gproteine
-
13 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
306/1280.30 kcal/kJ,
10 g carbo-hidrați,
39 g proteine,
13 g grăsimi
Ingrediente (4 Porție)
600 g | piept de pui, fără piele |
felii de lămâie galbenă sau verde | |
fire de coriandru proaspăt, pentru ornat |
Pentru marinată
2 lingurițe | pastă de roşii |
2 lingurițe | coriandru măcinat |
2 lingurițe | chimion măcinat |
curcuma | |
1 praf | piper de Cayenne |
100 g | iaurt |
1 lingură | ghimbir proaspăt, tocat mărunt |
1 | cățel de usturoi, pisat |
2 lingurițe | garam masala |
Pentru sos
350 g | iaurt |
coriandru măcinat | |
chimion măcinat | |
1 praf | piper de Cayenne |
1 praf | sare |
100 g | roșii, tocate foarte mărunt |
1 | castravete tăiat în sferturi pe lungime și curățat de semințe |
Preparare
- 1
Se încinge bine un grătar. Se combină toate ingredientele pentru marinată. Se lasă deoparte circa 125 g din marinată, iar în restul cantității se pune carnea de pui și se acoperă uniform.
- 2
Se unge grătarul cu puțin ulei. Se gătește pieptul de pui, întorcându-l și ungându-l cu marinata păstrată până ce carnea s-a rumenit la suprafață.
- 3
Se prepară sosul amestecând toate ingredientele într-un bol pentru servit. Se aranjează carnea pe un platou. Se decorează cu feliile de lămâie și firele de coriandru. Se servește carnea friptă alături de sos.