Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Parfé de vanilie și nuci
© Redacția Kaufland

Parfé de vanilie și nuci

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 295/​1227
    kcal / kJ
  • 28 g
    carbo-hidrați
  • 3 g
    proteine
  • 19 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    295/1227 kcal/kJ, 28 g carbo-hidrați, 3 g proteine, 19 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

40 g unt
1 vârf de cuțit sare
40 g miez de nuci
2 gălbenușuri de ou
60 g zahăr
1 păstaie de vanilie
200 ml smântână
480 g caise la conservă
100 ml suc de portocale
1 lingură zeamă de lămâie
1-2 lingurițe amidon alimentar
2 vârfuri de cuțit cardamon măcinat

În plus:

Folie alimentară

Preparare

    1

Pentru glazură, se încălzește smântâna. Se caramelizează zahărul într-o oală, se ia de pe aragaz și se adaugă bucăți de unt și se amestecă. Se încorporează smântâna progresiv, se mai dă o dată în fiert pentru puțin timp, se rafinează cu sare și se pune la rece.

    2

Pentru parfé, se toacă grosier nucile, se rumenesc într-o tigaie antiaderentă și se pun la rece.

    3

Se bat gălbenușurile cu zahăr pe un pat de apă fierbinte până se obține o spumă densă, apoi se iau de pe patul de apă fierbinte și se mai bat 3-4 minute și se încorporează pulpa de la păstaia de vanilie.

    4

Se bate smântâna până devine fermă și se încorporează cu atenție împreună cu nucile în masa rece de ou cu zahăr.

    5

Masa de parfé se toarnă într-o formă într-o tavă dreptunghiulară (cca 15 x 12 cm) acoperită cu folie alimentară.

    6

Glazura se toarnă peste parfé, iar apoi se lasă peste noapte la înghețat.

    7

Pentru sos, se scurg caisele, se colectează 5 linguri de zeamnă și se taie caisele fâșii. Sucul de portocale, zeama de lămâie și zeama de caise se dau în fiert. Se amestecă amidonul cu apă rece și cu amestecul rezultat se leagă sosul.

    8

Caisele se adaugă în sos, se încălzesc pentru scurt timp și se rafinează cu cardamon.

    9

Se scoate parféul din formă, se taie în 16 felii, se așază în farfurii și se servește cu sos de caise călduț.