kaufland.ro/retete
Ouă Benedict
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
573/2398kcal / kJ
-
28.2 gcarbo-hidrați
-
22.5 gproteine
-
40.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
573/2398 kcal/kJ,
28.2 g carbo-hidrați,
22.5 g proteine,
40.8 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
2 | chifle cu semințe |
1 lingură | unt topit |
80 ml | sos olandez (se cumpără gata-preparat) |
8 felii mici | bacon |
1 lingură | ulei vegetal |
boia | |
1 lingură | oțet |
4 | ouă |
ierburi pentru ornare (de ex. arpagic) |
Preparare
- 1
Se taie chiflele și se ung cu unt. Sosul olandez se încălzește într-o oală mică. Baconul se rumenește în ulei încins și se scurge pe prosop de hârtie.
- 2
Farfuriile se ornează cu inimioare din boia. Pentru oul fiert în apă se fierb într-o oală mare 2 litri de apă și oțet. Ouăle se sparg cu atenție într-un polonic, se lasă să gliseze în apa clocotită și se fierb aprox. 2-3 minute. Gălbenușul trebuie să fie încă moale în mijloc. Ouăle se scot cu atenție cu o spumieră.
- 3
Baconul se pune pe jumătățile de chifle, se adaugă un ou, se stropește cu sos, se ornează cu ierburi și se servește.