Mâncare de praz cu vin alb
Ingrediente (5 porții)
0.5 kg | pulpă de porc |
100 ml | ulei |
6 fire | praz |
30 g | făină |
2 linguri | pastă de tomate |
200 g | măsline |
200 ml | vin alb |
1 | verdeață |
1 lingură | cimbru uscat mărunțit |
piper | |
sare |
Util
-
Când mâncarea este gata, o sărezi și condimentezi după gust și presari verdeața tocată mărunt.
Preparare
- 1
Speli carnea, o tai în felii pe care le bați cu ciocanul pentru șnițele și le presari cu puțină sare, piper și cimbru. Înăbuși feliile în ulei încins, picurând câte puțină apă.
- 2
Crestezi măslinele și le opărești, schimbând apa de mai multe ori până când se desărează și ajung la gustul pe care îl preferi. Dacă folosești rondele de măsline dietetice, această operațiune nu mai este necesară. Cureți și speli prazul, după care îl tai în bastonașe de 4-5 cm.
- 3
Când carnea s-a înmuiat, adaugi în cratiță prazul, măslinele și puțină apă fierbinte. După 5 minute, torni făina și bulionul dizolvate în vinul rece și completezi cu apă cât să acopere ingredientele.
- 4
Introduci cratița în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 15 minute.