Gogoși cu mere
Valori nutritive
(Per porție)-
362/1516kcal / kJ
-
45 gcarbo-hidrați
-
6 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
362/1516 kcal/kJ,
45 g carbo-hidrați,
6 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (15 bucăți)
Pentru plămădeală:
100 g | făină de grâu (tip 405) |
1 pachet de | drojdie uscată |
40 g | zahăr |
100 ml | lapte H K-Bio (3,8% grăsime) |
Pentru aluatul principal:
500 g de | făină de grâu (tip 405) + puțină făină pentru a acoperi gogoșile |
1 praf de | sare |
40 g | zahăr |
100 g | unt dulce K-Bio |
150 ml | lapte H K-Bio (3,8% grăsime) |
2 | ouă (mărimea M) |
Pentru umplutură:
4 | mere de mărime medie, aproximativ 750 g (de exemplu, Elstar) |
2 linguri de | zahăr |
1 linguriță de | scorțişoară |
În plus:
750 ml de | ulei de floarea soarelui |
4 linguri de | zahăr |
1 linguriță de | scorţişoară |
Util
-
Feliile de aluat nedospite sunt ideale pentru a le congela.
Preparare
- 1
Pentru plămădeală, se amestecă într-un castron făina, drojdia uscată și zahărul. Se încălzește puțin laptele într-o oală, se adaugă amestecul de făină și drojdie, se amestecă și se lasă timp de aproximativ 10 minute.
- 2
Pentru aluatul principal, se amestecă făina, sarea și zahărul într-un castron. Se încălzesc puțin untul și laptele într-o oală, până când se topește untul și se adaugă la făină împreună cu un ou și cu amestecul de făină și drojdie. Se frământă cu telul sau cu un robot de bucătărie timp de aproximativ 10 minute. Apoi se modelează aluatul în formă de bilă pe o suprafață de lucru presărată ușor cu făină și se pune într-un castron uns cu ulei. Se lasă aluatul acoperit într-un loc cald timp de 1 ½ oră.
- 3
Pentru umplutură, se spală merele, se usucă, se curăță, se scot sâmburii și se taie în cubulețe de aproximativ 1 x 1 cm. Se amestecă cu zahăr și scorțișoară într-un castron.
- 4
Se pune aluatul dospit pe o suprafață de lucru presărată cu făină și se întinde dreptunghiular cu un făcăleț la 45 x 35 cm. Se adaugă cubulețele de măr și se rulează aluatul. Se taie în felii de aproximativ 2,5 cm grosime. Se presară puțină făină pe o tavă de copt, se așază feliile de aluat pe aceasta cu o distanță de aproximativ 3 cm și se lasă acoperite la dospit pentru încă 10 minute.