Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Friptură de vită cu sos de smântână

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 787/​3279
    kcal / kJ
  • 22 g
    carbo-hidrați
  • 66 g
    proteine
  • 48 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    787/3279 kcal/kJ, 22 g carbo-hidrați, 66 g proteine, 48 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

Pentru piureul de țelină:

800 g țelină
3 linguri de ulei de floarea soarelui
200 ml de apă
200 ml de lapte
100 g de smântână (30% grăsime)
1 lingură de unt
sare
piper

Pentru friptură:

2 hașme
2 tulpini cimbru
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 kg de file de vită
sare
1 lingură de pastă de tomate
200 ml de suc de struguri
400 ml bulion de vită
3 linguri de oțet balsamic
1 lingură de unt
piper

Util

  • Dacă sosul este prea lichid, se poate îngroșa eventual cu amidon sau cu un agent de îngroșare.


Preparare

    1

Pentru piure, se spală țelina, se curăță și se taie în bucăți mari. Se încălzește uleiul într-o oală la foc mediu și se rumenește țelina în el. Se toarnă apă și lapte astfel încât să se acopere țelina. Se lasă în oală sub capac timp de aproximativ 20 minute. Apoi se adaugă smântână și unt și se pasează fin cu ajutorul unui mixer vertical. Se asezonează cu sare și piper și se lasă la cald.

    2

Preîncălzește cuptorul (aer circulant: 120 °C). Pentru friptura de vită, se curăță și se taie hașmele în cuburi mari. Se spală cimbrul și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie la cea mai mare temperatură, se sărează bine fileul de vită și se rumenește pe fiecare parte. Se pune într-o caserolă și se gătește pe raftul din mijloc timp de aproximativ 40 de minute, în funcție de mărime și greutate. Apoi se lasă la aer timp de aproximativ 5 minute.

    3

Se adaugă hașmele la friptura din tigaie și se prăjesc împreună la foc mediu timp de aproximativ 3 minute. Se adaugă pastă de tomate și se lasă la prăjit timp de aproximativ 1 minut. Se stinge cu suc de struguri și cu stock și se reduce până când nivelul ajunge la jumătate. Se amestecă cu oțet balsamic. Se toarnă sosul printr-o strecurătoare în alt vas. Se amestecă untul și se asezonează cu sare și piper.

    4

Se taie fileul de vită în felii și se servește cu piureul de țelină și cu sos. Se poate orna cu cimbru.