kaufland.ro/retete
Frigărui Tornado cu cârnați și ketchup de struguri
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
54 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
16 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
54 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
16 g grăsimi
Ingrediente (5 porții)
5 | cârnați de grătar |
1 linguriță | semințe de muștar |
1 sfert | aluat de pizza |
5 | cuișoare |
sare | |
2 linguri | lapte |
450 g | struguri negri |
0.5 linguriță | ienibahar măcinat |
100 ml | oțet de mere |
150 g | zahăr brun |
Util
-
Ketchupul de struguri se păstrează aprox. 5–7 zile, la rece.
Preparare
- 1
Spală strugurii, taie-i în jumătăți și scoate-le sâmburii.
- 2
Într-o oală dă în clocot zahărul, strugurii și oțetul. Condimentează cu sare, ienibahar, cuișoare și semințe de muștar. Fierbe strugurii aprox. 30 de minute.
- 3
Pasează strugurii, iar compoziția toarn-o într-un borcan cu filet și lasă-l să se răcească 2–3 ore.
- 4
Aluatul de pizza se taie în fâșii cu grosimea de 1 cm și lungimea de 20 cm. Cârnații de grătar se înfășoară cu cât o fâșie de aluat și se înfig pe câte 1 frigăruie.
- 5
Fâșiile de aluat se ung cu lapte și se coc bine pe grătar.
- 6
Frigăruile Tornado se servesc cu 1 linguriță de sos de struguri.