Ficăței la tigaie
Ingrediente (4 porții)
30 ml | ulei |
2 | cepe mici |
1 | ardei capia |
500 g | ficăței de pui |
250 ml | sos de roșii |
50 ml | apă |
sare | |
piper | |
oregano | |
50 ml | vin alb |
6 | căței de ustoroi |
1 | legătură de pătrunjel proaspăt, tocat |
Preparare
- 1
Se pune o tigaie cu ulei pe foc. Se adaugă ceapa și ardeiul kapia, tăiate cubulețe. Se adaugă apa, se pune un capac și se lăsă să se înăbușe.
- 2
Când sunt toate legumele fierte, se adaugă ficățeii și sosul de roșii. Se pune din nou capacul, se amestecă din când în când și se lasă pe foc 10-15 minute. Se adaugă sare, piper, oregano și vinul care dă savoare și frăgezește ficățeii. Se pune capacul și se lasă sa fiarbă inăbușit până se înmoaie ficățeii.
- 3
Când sunt gata, se oprește focul, se adaugă usturoiul zdrobit, se amestecă și se acoperă pentru a se întrepătrunde aromele.
- 4
Preparatul ficăței la tigaie cu sos și aromă de usturoi se servește cu mămăligă, murături și pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.