Falafel „Puterea spanacului”
Valori nutritive
(Per porție)-
180/753kcal / kJ
-
18 gcarbo-hidrați
-
6 gproteine
-
9 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
180/753 kcal/kJ,
18 g carbo-hidrați,
6 g proteine,
9 g grăsimi
Ingrediente (8 porții)
150 g | frunze de spanac congelate |
240 g | năut din conservă |
2 linguri | ulei de susan |
1 | cățel de usturoi |
1 | lămâie verde bio |
1 | ceapă verde |
1/2 legătură | pătrunjel |
100 g | făină (tip 405) |
2 lingurițe | praf de copt |
1 linguriță | chimen |
1/2 linguriță | fulgi de chili |
2 linguri | semințe de susan |
2 linguri | ulei de floarea soarelui |
200 g | iaurt, 1,5% grăsime |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
câteva frunze de mentă |
Util
-
Se adaugă 1 lingură de ghimbir ras în amestecul de falafel.
Preparare
- 1
Se lasă spanacul la dezghețat și se scurge bine de apă. Se strecoară mazărea și se pasează cu spanacul și uleiul de susan. Se descojește usturoiul și se taie cubulețe fine. Se răzuiește coaja de lămâie verde și se stoarce lămâia. Se spală ceapa verde și pătrunjelul, se taie ceapa verde în rondele fine și se toacă pătrunjelul.
- 2
Se amestecă făina cu praful de copt și se frământă piureul de năut până se obține un aluat neted.
- 3
Se condimentează cu usturoi, coaja de lămâie verde, ceapă verde, pătrunjel, chimen, ardei iute și sare. Se rulează amestecul în 32 de chiftele egale, se tăvălesc prin susan și se prăjesc aproximativ 5 minute în ulei încins.
- 4
Se taie menta în fâșii fine, se amestecă cu iaurtul, sucul de lămâie verde, sarea și piperul și se servește cu chiftelele falafel.