Cotlet de porc in sos basquise
Ingrediente (6 porții)
800 g | cotlet de porc |
500 g | ardei gras |
50 ml | ulei de măsline |
300 g | roșii Cherry |
100 g | ceapă |
100 g | morcovi |
200 g | pastă de roşii |
100 g | busuioc |
100 g | usturoi |
10 g | sare |
5 g | piper |
5 g | cimbru proaspăt |
Preparare
- 1
Cotletul de porc se porționează în mai multe felii și se condimentează cu sare, piepr și cimbru proaspat după care se lasă la marinat timp de 30 de minute. Carnea gata condimentată se rumenește pe ambele părti într-o tigaie bine încinsă cu puțin ulei până ce prinde culoare iar înainte să se oprească focul se adaugă usturoiul. Se lasa preț de câteva secunde apoi se stinge focul și se lasă deoparte.
- 2
Între timp, se adaugă într-o tigaie unsă cu unt (ardeiul gras, ceapa, morcovii, roșii cherry) pentru a fi rumenite puțin. Se reduce flacăra de foc și peste legume se toarnă pasta de roșii și busuiocul. Sosul se lasă la fiert la foc foarte mic pentru 8-10 minute pentru a se îngroșa frumos. La final se adaugă un cațel de usturoi ca să aibă o aromă proaspată.
- 3
Se stinge focul de sub tigaie și se scufundă feliile de cotlet în acest sos parfumat. Acest preparat se poate servi cu un pahar de vin rose.