Ciuperci Pleurotus conservate
Ingrediente (3 cești)
1 kg | ciuperci Pleurotus |
2-3 legături | mărar și pătrunjel |
1 linguriță | piper boabe |
4 linguri | oțet de 9º |
sare neiodată |
Util
-
Ți-au sosit musafiri pe neașteptate? Dacă ai aceste ciuperci în cămară, desfaci un borcan și le asortezi cu măsline și zacuscă și ai adus imediat o gustare de bun-venit.
Preparare
- 1
Alegi ciuperci proaspete, cărora le desprinzi piciorușele de pălărioare, apoi le cureți și le speli bine, insistând asupra zonei cu lamele de sub pălărie. Speli și toci mărunt verdeața și piciorușele ciupercilor.
- 2
Într-o cratiță mare, pui ciupercile, pălării și piciorușe, piperul și verdeața. Presari sare după gust, le stropești cu oțetul și le acoperi cu apă rece. Fierbi ciupercile timp de 10 minute.
- 3
După ce s-au mai răcit, le așezi în borcane de 400 ml. Protejezi borcanele împotriva spargerii la căldură, așezând lame de cuțit sub ele.
- 4
Torni încet, în fiecare borcan, soluție în care au fiert ciupercile, lăsând liber un spațiu de 2 cm până la gura borcanului.
- 5
Închizi ermetic borcanele și le fierbi 20 de minute, la bain-marie. Odată răcite complet, le poți depozita la răcoare, în cămară sau pivniță.