Chifteluțe raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
523/2188kcal / kJ
-
22.7 gcarbo-hidrați
-
20.2 gproteine
-
43.2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
523/2188 kcal/kJ,
22.7 g carbo-hidrați,
20.2 g proteine,
43.2 g grăsimi
Ingrediente (1 Porție)
70 g | semințe de floarea soarelui |
20 g | semințe de cânepă |
5 g | roșii deshidratate |
10 g | țelină |
1 cățel | usturoi |
0.5 linguriță | oregano |
1 vârf de linguriță | sare |
1 vârf de linguriță | piper |
2 fire | mărar |
2 fire | pătrunjel |
1 linguriță | fulgi de drojdie inactivă |
Decor:
semințe de cânepă | |
pătrunjel |
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: seminţele de floarea soarelui se spală într-un jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se mixează seminţele de floarea soarelui, seminţele de cânepă, roşiile deshidratate, țelina, fulgii de drojdie inactivă, usturoiul, oregano, sarea şi piperul până când compoziţia devine o pastă omogenă. Textura nu trebuie să fie foarte fină.
- 3
Se amestecă pasta obținută cu mărarul și pătrunjelul tocat mărunt.
- 4
Se formează chifteluţele, se așază pe farfuria de servit. Se decorează cu semințe de cânepă și câteva frunzulițe de pătrunjel. Se lasă o oră în frigider după care se pot consuma.
- 5
Modalitate de păstrare: 2-3 zile în frigider.