Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Chifle picante cu șuncă
© Redacția Kaufland

Chifle picante cu șuncă

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 151/​630
    kcal / kJ
  • 20.6 g
    carbo-hidrați
  • 5.1 g
    proteine
  • 5.2 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    151/630 kcal/kJ, 20.6 g carbo-hidrați, 5.1 g proteine, 5.2 g grăsimi

Ingrediente (18 bucăți)

500 g făină
0.5 cub drojdie proaspătă (= 21 g)
0.5 linguriţă zahăr
60 g chorizo iute
60 g şuncă de Parma
50 g unt moale
2 linguriţe sare
2 linguriţe praf de curry
1 lingură ceapă prăjită
1 linguriţă cimbru şi oregano uscate
2 linguri chimen negru (alternativ: mac)

Preparare

    1

Strecuraţi făina într-un castron şi faceţi o adâncitură în mijloc. Sfărâmaţi în aceasta drojdia, presăraţi zahăr deasupra, amestecaţi cu 50 ml de apă călduţă (în total cca. 275 mml) şi lăsaţi la dospit, acoperit, cca. 30 de minute într-un loc cald. Tăiaţi chorizo şi şunca în cubuleţe mici.

    2

Adăugaţi în aluat untul, restul de apă şi sare, frământaţi-l până devine elastic şi împărţiţi-l în 3 porţii. Frământaţi prima porţie de aluat cu curry, cea de-a doua porţie cu ceapă şi şuncă şi restul de aluat cu verdeţuri şi chorizo. Lăsaţi aluaturile să dospească încă cca. 30 de minute.

    3

Împărţiţi aluaturile în câte 6 porţii, modelaţi chifle şi aşezaţi-le sub forma unui soare într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, lăsând spaţii mici între ele. Lăsaţi soarele din chifle să mai dospească, acoperit, încă cca. 30 de minute, ungeţi-l cu apă şi presăraţi chimen pe chiflele cu curry. Coaceţi soarele din chifle în cuptorul preîncălzit la 180 °C (gaz: treapta 3, convecţie aer 160 °C) cca. 30-35 minute.