Chec cu mere
Valori nutritive
(Per porție)Valori nutritive
(Per porție)Ingrediente (10 porții)
4 | ouă |
30 g | stafide |
200 g | făină |
1 plic | zahăr vanilinat |
2 lingurițe | scorţişoară |
10 g | praf de copt |
3-4 | mere |
100 g | zahăr |
sare | |
zeama de la 1/2 lămâie | |
200 ml | lapte |
70 g | unt topit și răcit |
30 g | nuci mărunțite |
Preparare
- 1
Pentru început, se pun stafidele într-un bol cu apă pentru a se hidrata.
- 2
Se pun ouăle într-un bol, se adaugă făina, un praf de sare și untul topit și răcit. Se omogenizează toate ingredientele și apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară și se amestecă. La final se adaugă laptele puțin câte puțin până se omogenizează compoziția.
- 3
După ce se pregătește compoziția, se spală și se curăță merele și se taie cubulețe. Se pun merele într-un bol, se adaugă puțină zeamă de lămâie și 1 linguriță de scorțișoară. Se amestecă bine și apoi se pun peste compoziția de chec pregătită mai devreme. Se adaugă stafidele hidratate și nucile mărunțite.
- 4
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 175 °C, pentru aproximativ 60 de minute.
- 5
Când este gata, se scoate, se lasă să se răcească în tavă, apoi se pune pe un grătar, se pudrează, se feliază și se servește desertul chec cu mere.