Cassoulet
Valori nutritive
(Per porție)-
759/3159kcal / kJ
-
39 gcarbo-hidrați
-
32 gproteine
-
51 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
759/3159 kcal/kJ,
39 g carbo-hidrați,
32 g proteine,
51 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1 | ceapă |
2 | căței de ustoroi |
150 g | morcovi |
3 fire | țelină de pețiol |
200 g | bacon feliat subțire |
400 g | cârnat de porc, grosier |
250 g | fasole albă, gătită, greutate netă după scurgere |
800 g | roșii, decojite, la conservă |
250 ml | bulion de vită |
1 crenguță de | rozmarin |
2 tulpini de | cimbru |
100 g de | pesmet din pâine albă |
2 linguri | unt moale |
sare | |
piper |
Util
-
În loc de cârnați grosieri, poți folosi și salsiccia italiană.
Preparare
- 1
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se spală morcovii și țelina, se usucă, se curăță și se taie în cubulețe. Se îndepărtează șoriciul de pe bacon, se taie în felii subțiri și se topește într-o oală rezistentă la foc fără grăsime. Se adaugă cârnații lângă bacon în grăsimea topită și se prăjesc. Apoi se scot cârnații și se pun deoparte.
- 2
Se adaugă legumele deja preparate lângă bacon și se fierb timp de aproximativ 2 minute. Se varsă fasolea, se adaugă împreună cu roșiile și stockul și se fierb cu capac închis timp de aproximativ 10 minute la foc mic. Apoi se asezonează cu sare și piper.
- 3
Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 200 °C/aer circulant: 175 °C). Se spală rozmarinul și cimbrul, se usucă și se toacă mărunt acele și frunzele. Se frământă într-un castron ierburile, pesmetul din pâine albă, untul și un pic de sare.
- 4
Se pun cârnații înapoi în tocană, se întinde peste ei amestecul de pesmet din pâine albă și unt și se coc pe penultimul raft al cuptorului timp de aproximativ 20 de minute. Apoi masa este gata pentru a fi servită.