Cartofi țărănești
Ingrediente (6 porții)
Ingrediente Cartofi ţărăneşti
1 kg | cartofi |
sare | |
3-4 linguri | ulei |
150 g | bacon |
2 | cepe mici |
1 | ardei capia |
50 ml | apă |
4-5 | căței de ustoroi |
1 linguriță | boia dulce |
piper | |
oregano | |
1 legătură | pătrunjel |
Preparare
- 1
Se spală bine cartofii, se pun la fiert, în coajă, timp de 20 de minute sau până când sunt bine pătrunși, dar nu sfărâmicioși. Se adaugă o linguriță de sare în apă. Se scot, se lasă să se răcească și se taie cubulețe.
- 2
Se pune ulei într-o tigaie, se adaugă bacon-ul și se rumenește 2 minute, apoi se pune ceapa, ardeiul tăiat bastonașe și se lasă 3-4 minute. Se adaugă apa, se dă focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă să se înăbușe până când se înmoaie ceapa și ardeiul.Dacă mai este nevoie, se pune apă.
- 3
Când s-au înmuiat legumele, se adaugă usturoiul tocat mărunt, boiaua, piperul și oregano. Se amestecă și se lasă deoparte.
- 4
Se pregătește o tavă termorezistentă, se pun cartofii tăiați cubulețe, baconul împreună cu legumele pregătite la tigaie plus sosul din tigaie, se amestecă ușor astfel încât să nu se sfărâme cartofii și se bagă la cuptor, la 180 °C, timp de 5-10 minute sau până se rumenesc cartofii.
- 5
Înainte de servire se presară pătrunjel proaspăt tocat.