Bruschete cu ardei gras și ton by Alexandru Comerzan
Ingrediente (4 Bucată)
80 g | ton în ulei (250 g) |
80 g | ficat de cod |
250 g | maioneză |
10 g | ceapă verde |
4 buc | ardei |
1 buc | ciabatta |
microplante după gust |
Preparare
- 1
Vom începe prin a prepara bruschetele de ardei gras.
- 2
Pentru început vom pune la cuptor ardeii, la 200 de grade, pentru aproximativ 20-30 de minute pentru a se pârjoli bine. După aceea îi punem într-un bol, îi acoperim și îi lăsăm să se răcească, în acest fel vor fi ușor de curățat de pieliță.
- 3
După ce s-au răcit ardeii, îi curățăm de pieliță, îi tăiem fâșii subțiri, adăugam sare și ulei, amestecăm și după aceea îi lăsăm într-o site pentru a se scurge toată apa din ei.
- 4
Mai departe vom lua maioneza, tonul în ulei și ficatul de cod. Este foarte important să scurgem foarte bine uleiul din ton și din cod.
- 5
Amestecăm bine maioneza cu tonul și codul și adăugăm puțină ceapă verde. Acesta este dressingul nsotru pe care îl vom pune pe bucățelele de pâine ciabatta.
- 6
Peste feliile de pâine vom presăra ulei și oregano și le vom băga la cuptor timp de 10 minute la 180 de grade pentru a face puțină crustă. Alternativ cuptorului, putem prăji feliile de pâine într-o tigaie.
- 7
Deasupra vom pune sosul de ton și deasupra vom adăuga ardeiul gras.
- 8
Decorăm cu microplante.