Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Brioșe Double Chocolate

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 507/​2122
    kcal / kJ
  • 40 g
    carbo-hidrați
  • 8 g
    proteine
  • 34 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    507/2122 kcal/kJ, 40 g carbo-hidrați, 8 g proteine, 34 g grăsimi

Ingrediente (12 bucăți)

Pentru umplutură

90 g ciocolată neagră
100 g frișcă (30% grăsime)

Pentru cremă

100 g ciocolată neagră
50 ml frișcă (30% grăsime)
100 g unt moale
50 g zahăr pudră
200 g cremă de brânză

Pentru aluat

125 g unt moale
150 g zahăr
1 pachet zahăr vanilat
3 ou (mărimea M)
50 g ciocolată neagră
200 g făină (tip 405)
4 linguri cacao
1 praf de sare
2 lingurițe praf de copt
120 ml lapte (1,5% grăsime)

Util

  • Selectează restul de aluat și folosește-l împreună cu cremă de brânză, unt și biscuiți pentru a forma mici prăjiturele.


Preparare

    1

Pentru umplutură, se taie ciocolata, se încălzește într-o cratiță mică, se adaugă ciocolata și se amestecă ușor, apoi se lasă la răcit și se amestecă din când în când.

    2

Se taie ciocolata pentru cremă. Frișca se fierbe, se îndepărtează de pe foc și se amestecă cu ciocolata. Se bate untul cu zaharul până când se formează o spumă si se încorporează cu grijă crema de branza. Se adaugă crema de ciocolată, se amestecă, se pune într-o pungă de ornat și se lasă la frigider.

    3

Preîncălzește cuptorul la 160 de grade (180 de grade caldură sus/jos). Pentru aluat, se bat untul, zahărul și zahărul vanilinat până când este spumos și se amestecă treptat ouăle. Se toacă ciocolata, se amestecă cu făină, cacao, sare și praf de copt și se adaugă untul și laptele într-un aluat neted. Se umplu 12 forme de brioșă, se coc în cuptor timp de 20 până la 25 de minute și se lasă la răcit.

    4

Se taie brioșele în partea superioară cu un cuțit, se formează o gaură de aproximativ 3 centimetri adâncime și se lasă o margine groasă de 1 centimetru. Se adaugă umplutura cu o lingură și se pune aluatul înapoi pe deasupra. Ornează cu cremă și bucăți de ciocolată după cum dorești.