Brioșe Double Chocolate
Valori nutritive
(Per porție)-
507/2122kcal / kJ
-
40 gcarbo-hidrați
-
8 gproteine
-
34 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
507/2122 kcal/kJ,
40 g carbo-hidrați,
8 g proteine,
34 g grăsimi
Ingrediente (12 bucăți)
Pentru umplutură
90 g | ciocolată neagră |
100 g | frișcă (30% grăsime) |
Pentru cremă
100 g | ciocolată neagră |
50 ml | frișcă (30% grăsime) |
100 g | unt moale |
50 g | zahăr pudră |
200 g | cremă de brânză |
Pentru aluat
125 g | unt moale |
150 g | zahăr |
1 pachet | zahăr vanilat |
3 | ou (mărimea M) |
50 g | ciocolată neagră |
200 g | făină (tip 405) |
4 linguri | cacao |
1 | praf de sare |
2 lingurițe | praf de copt |
120 ml | lapte (1,5% grăsime) |
Util
-
Selectează restul de aluat și folosește-l împreună cu cremă de brânză, unt și biscuiți pentru a forma mici prăjiturele.
Preparare
- 1
Pentru umplutură, se taie ciocolata, se încălzește într-o cratiță mică, se adaugă ciocolata și se amestecă ușor, apoi se lasă la răcit și se amestecă din când în când.
- 2
Se taie ciocolata pentru cremă. Frișca se fierbe, se îndepărtează de pe foc și se amestecă cu ciocolata. Se bate untul cu zaharul până când se formează o spumă si se încorporează cu grijă crema de branza. Se adaugă crema de ciocolată, se amestecă, se pune într-o pungă de ornat și se lasă la frigider.
- 3
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade (180 de grade caldură sus/jos). Pentru aluat, se bat untul, zahărul și zahărul vanilinat până când este spumos și se amestecă treptat ouăle. Se toacă ciocolata, se amestecă cu făină, cacao, sare și praf de copt și se adaugă untul și laptele într-un aluat neted. Se umplu 12 forme de brioșă, se coc în cuptor timp de 20 până la 25 de minute și se lasă la răcit.
- 4
Se taie brioșele în partea superioară cu un cuțit, se formează o gaură de aproximativ 3 centimetri adâncime și se lasă o margine groasă de 1 centimetru. Se adaugă umplutura cu o lingură și se pune aluatul înapoi pe deasupra. Ornează cu cremă și bucăți de ciocolată după cum dorești.