Brioșă de matcha
Valori nutritive
(Per porție)-
360/1507kcal / kJ
-
35 gcarbo-hidrați
-
5 gproteine
-
23 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
360/1507 kcal/kJ,
35 g carbo-hidrați,
5 g proteine,
23 g grăsimi
Ingrediente (6 bucăți)
250 g | unt |
250 g | zahăr pudră |
3 | ouă |
200 g | făină |
1 linguriță | praf de copt |
2 lingurițe | ceai matcha |
2 linguri | ciocolată albă |
100 g | cremă de brânză |
1 lingură | ciocolată neagră |
1 lingură | fistic tocat |
Preparare
- 1
Bateți 150 de grame de unt cu 150 de grame de zahăr pudră până devine pufoasă și adăugați ouăle pe rând. Se amestecă făina cu praful de copt și 1 linguriță de ceai matcha și se amestecă. Cu grijă radeți ciocolata albă peste amestec.
- 2
Se toarnă aluatul într-o tavă de brioșe (12 cavități) tapetată cu forme de hârtie, se coace în cuptorul preîncalzit la 180 de grade (cuptor cu convectie: 160 de grade) pentru aproximativ 20 de minute și se lasă la răcit pe un grătar.
- 3
Bateți untul rămas cu zahărul pudră rămas până devine pufos. Se amestecă crema de brânză cu ceaiul matcha rămas.
- 4
Umpleți toppingul într-o pungă cu vârf stea și ornați cu ea brioșele Matcha. Decorați cupcakes cu ciocolată neagră, fistic și serviți.