Bol gulaș de căprioară cu merișoare și varză de Bruxelles
Valori nutritive
(Per porție)-
881/3692kcal / kJ
-
74 gcarbo-hidrați
-
56 gproteine
-
56 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
881/3692 kcal/kJ,
74 g carbo-hidrați,
56 g proteine,
56 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
5 | eșalote |
800 g | gulaș de căprioară cu merișoare și varză de Bruxelles |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
2 linguri | ulei vegetal |
2 linguri | pastă de tomate |
1 lingură | zahăr brun |
150 ml | nectar de coacăze negre |
150 ml | fond sălbatic |
3 linguri | merișoare |
3 linguri | dulceață de căpșuni K-Favourites |
1 vârf de cuțit | praf de scorțișoară |
4 | anason stelat |
250 g | orez iasomie |
1 | morcov |
20 g | ghimbir |
20 g | pătrunjel |
1 lingură | zahăr |
450 g | varză de Bruxelles |
3 linguri | nectar de fructul pasiunii |
1 vârf de cuțit | nucșoară măcinată |
100 g | miez de nucă |
1 lingură | miere |
Preparare
- 1
Bol pentru gulaș de căprioară cu merișoare și varză de Bruxelles
- 2
Curăță și tăie la jumătate şalota.
- 3
Pune gulașul într-un prăjitor și asezonează cu sare și piper.
- 4
Apoi sotează carnea cu eșalota și 1 lingură de ulei vegetal în tigaia de pe plită pentru aproximativ 2 minute.
- 5
Adăugă pasta de tomate, zahărul brun și sote pentru încă un minut.
- 6
Se deglazează apoi cu suc de coacăze și supa de vânat. Puneți prăjitorul cu conținutul în cuptor pentru aproximativ 1,5 ore la 200 °C căldură de sus și de jos.
- 7
Scoate apoi carnea de pe prăjitor și puneți-o deoparte într-un bol. Se toarnă bulionul în prăjitor, se încălzește pe plită și se reduce lichidul timp de 3 până la 4 minute.
- 8
Se amestecă apoi merișoarele și dulceața de căpșuni și se adaugă sosul în gulașul de căprioară. Într-o cratiță, pune la fiert 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri sare, scorțișoară pudră, anason stelat și 450 de mililitri de apă. Adăugă orezul, amestecă totul și lasă să stea la cel mai jos nivel cu capacul închis timp de 20 de minute.
- 9
Curăță morcovul și ghimbirul si taie-le cubulețe fine. Scoate frunzele de pătrunjel de pe tulpină și taie mărunt.
- 10
Încinge o cratiță cu apă ușor sărată și 1 lingură de zahăr. Gatește varza de Bruxelles în ea aproximativ 15 minute, la foc mediu. Odată ce varza de Bruxelles este gata, se scurge printr-o sită. Încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline și călește morcovii și cubulețele de ghimbir timp de aproximativ 1 până la 2 minute.
- 11
Se deglasează apoi cu sucul de fructul pasiunii până se evaporă complet. Se adaugă încă o lingură de ulei și se rumenește varza de Bruxelles în tigaie.
- 12
Se condimentează cu nucșoară, pătrunjel tocat, sare și piper. Prăjește pentru scurt timp miezul de nucă într-o tigaie fără ulei și condimentează cu 1 linguriță de miere.
- 13
Pregătește bolurile și distribuie orezul. Varza de Bruxelles intră într-o jumătate a castronului, iar gulașul de căprioară, inclusiv sosul, în cealaltă jumătate. Se servește garnisită cu miere de nuca.