Ardei iute la borcan
Ingrediente (5 porții)
500 g | ardei iuți |
boabe de muștar | |
boabe de piper | |
5 | căței de ustoroi |
sare de mare neiodată | |
zahăr | |
oțet de mere |
Preparare
- 1
Se aleg ardeii și se spală.
- 2
Se taie în bucăți, fâșii sau se lasă întregi.
- 3
Se îndepărtează semințele și membranele dacă nu se doresc foarte iuți.
- 4
Se spală bine borcanele și capacele și se sterilizează în apă clocotită sau cuptor.
- 5
În fiecare borcan se adaugă 1 linguriță de boabe de muștar, una de piper și un cățel de usturoi. Apoi se adaugă ardeii.
- 6
Într-un bol, se adaugă oțetul de mere, apă, zahăr și sare (se pun 2, 3 linguri de zahăr și 1,2 linguri de sare la fiecare litru de lichid). Se amestecă și apoi se toarnă în borcane până se acoperă ardeii.
- 7
Se închid borcanele ermetic și se pun într-un loc răcoros și întunecat.
- 8
Se lasă cel puțin 2, 3 săptămâni pentru a permite aromelor să se dezvolte.
- 9
După cele 2, 3 săptămâni se verifică ardeii de arome și textură și se pot consuma.