Aperitiv mexican
Ingrediente (2 porții)
300 g | carne tocată vită |
100 ml | suc de roșii |
50 g | smântână |
4 | lipii |
3 | roșii |
1 | avocado |
6 | căței de usturoi |
2 | ardei iuți |
pătrunjel proaspăt | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se prăjește carnea tocată 4 minute, amestecându-se constant. Se adaugă sucul de roșii, sare, piper și 1 ardei iute tăiat rondele. Se lasă să fiarbă pe foc mic până scade. La final se adaugă o lingură de pătrunjel tocat.
- 2
În timp ce se fierbe carnea, se pregătesc crema de avocado și roșiile.
- 3
Se decojește fructul de avocado și se pasează bine cu furculiția. Se adaugă usturoi pisat, pătrunjel tocat mărunt și 2 linguri de ulei de măsline. Se presară puțină sare și se freacă bine.
- 4
Roșiile se toacă mărunt și se amestecă cu 1 ardei iute, tăiat rondele. Se presară un praf de sare și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
- 5
Se montează aperitivul. Se frig puțin lipiile pe grătar. Se pune o lipie pe farfurie și se întinde compoziție de carne. Se acoperă cu altă lipie și se porționează. Deasupra, în mijloc se pun cremă de avocado, roșii picante și o lingură de smântână. Se repetă operația.
- 6
Se servesc bucăți de lipie, trecute prin avocado, roșii sau smântână.