Antricot de vită din steak rib-eye argentina cu sos choron
Ingrediente (6 porții)
1 kg | Steak de vită Rib Eye Argentina |
400 g | ardei gras |
100 g | maioneză |
100 g | pastă de trufe |
250 g | unt semi sărat |
400 g | ceapă |
20 ml | ulei de măsline |
2 legături de | pătrunjel |
10 g | piper |
8 g | sare |
Preparare
- 1
Carnea se secționează în mai multe felii de dimensiunea unui deget, se masează cu sare, piper și ulei de măsline și se lasă la odihnit pentru 15 minute. Între timp, într-o tigaie bine încinsă cu un cub de unt se rumenesc feliile de steak pe ambele părți după care se mai lasă în cuptor la temperatura de 180°C pentru 5 maxim 10 minute.
- 2
Cât timp carnea de vită este lăsată în cuptor pentru a se rumeni mai bine, se prepară sosul cu ceapa curățată și tăiată foarte mărunt, ardeiul gras dat prin răzătoare pentru a se obține o textură fină după care legumele se blanșează împreună cu un cub de unt, cimbru și usturoi iar la final se adaugă maioneza. Sosul se prepară la foc mic amestecănd energic în el până devine ca o spumă.
- 3
Carnea gata preparată se așează pe o farfurie întinsă, peste care se presară pătrunjel proaspăt alături de care se pune sosul încă cald.
- 4
Pentru un gust de savoare în plus și pentru o culoare în farfurie, steakul de vită argentinian se servește alături de o porție de cartofi prăjiți, stropit cu pasta de trufe și un pahar de vin roșu.