3 tipuri de clătite
Ingrediente (5 porții)
1 cană | făină |
1 cană (1/2 cană extra pentru clătite subțiri) | lapte |
1 linguriță | praf de copt |
1 linguriță | zahăr |
1 | ou |
Preparare
- 1
Amestecă toate Ingredientele pentru aluat cu un tel până obții un aluat fin fără cocoloașe și dens.
- 2
Pentru clătitele pufoase încinge tigaia de clătite și toarnă un polonic din compoziție în mijloc fără a mai unge tigaia cu grăsime. Se prăjește la temperatură mică pentru 1-2 minute pe fiecare parte. Servim cu miere sau sirop de arțar și fructe proaspete.
- 3
Pentru vafe încălzește waffle-makerul și toarnă apoi aluat suficient cât să umplii forma. Lăsă la prăjit, iar la final mai adăugă puțin unt direct peste vafe și mai prăjește timp de 2 minute până devin aurii și crocante. Se servesc ideal cu înghețată și ciocolată.
- 4
Pentru clătitele clasice va trebui să mai adaugi lapte în aluat până obții un aluat subțire care se scurge ușor de pe lingură. Încinge tigaia de clătite și unge-o cu puțin unt sau ulei, iar apoi întinde aluatul într-un strat subțire. Prăjește 2 minute pe ambele părți sau până devin aurii. Se servesc cu dulceață, cremă de ciocolată sau simple cu zahăr și lămâie.