Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Racul de apă dulce: un crustaceu extrem de slab

Racii de apă dulce aparțin familiei crustaceelor. Au cinci perechi de picioare, iar a cincea pereche s-a transformat în înotătoare codală în urma evoluției. Cu celelalte perechi de picioare se deplasează. De aceste picioare atârnă și branhiile, cu care racii respiră sub apă. Racii de apă dulce reacționează extrem de sensibil la calitatea apei; așadar, se poate pleca de la premisa că acolo unde este un număr mare de raci de apă dulce, calitatea apei este excelentă.

Informații utile

Racii de apă dulce au următoarele proprietăți speciale

Rac de apă dulce proaspăt în detaliu

Carnea racilor de apă dulce este fragedă, albă sau roz și are un gust delicat, ușor de nucă. Nu prea are de-a face cu peștele. În general, carnea racului de apă dulce este foarte gustoasă și ușor de digerat. Iar pentru a ajunge la carne, întâi trebuie ruptă înotătoarea codală, unde se află mușchiul fraged. Carnea trebuie preparată imediat după ce racul a fost pescuit sau congelată, deoarece carnea proaspătă a racului de apă dulce este comestibilă doar pentru o perioadă scurtă de timp. Celelalte părți ale racului de apă dulce nu sunt comestibile și nu pot fi folosite în scop culinar.


Proveniență

De unde provine racul de apă dulce?

La nivel mondial, în Turcia se consumă cei mai mulți raci de apă dulce. În special în regiunea din jurul orașului cu milioane de locuitori, Bursa, s-a dezvoltat un centru extins destinat pescuitului de raci. În plus, racii de apă dulce se pescuiesc sau se cultivă în țările scandinave și nord-americane. Deoarece racii de apă dulce se găsesc pe tot globul, se pescuiesc și se prepară aproape peste tot.


Sezon

Când este sezonul racilor de apă dulce?

Deoarece racii de apă dulce se găsesc aproape peste tot în lume, nu există un sezon de pescuit specific. În Germania, de exemplu, se pescuiesc între iunie și decembrie. În afara perioadei de depunere a icrelor, este permisă vânzarea numai a racilor de apă dulce masculi.

Ofertele noastre de pește proaspăt

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți racii de apă dulce și cum se depozitează aceștia?

Rac de apă dulce proaspăt în detaliu

Carnea racului de apă dulce se poate fierbe, prăji, face pe grătar sau căli. Pe lângă întrebuințarea de fel principal, carnea racului de apă dulce se poate servi ca ingredient ideal pentru salate sau pentru alte preparate din pește. Pe piață, racul de apă dulce se găsește sub formă de aliment gătit și ambalat, cu perioadă de valabilitate mai lungă decât termenul minim. Se păstrează proaspăt maximum două zile la frigider.


Ingrediente

Ce conțin racii de apă dulce

Carnea racului de apă dulce este extrem de fragedă, dar foarte bogată în proteine și ideală pentru persoanele cu o alimentație sănătoasă și care sunt preocupate de siluetă. În plus, carnea racului de apă dulce conține multe substanțe vitale și oligoelemente, care sporesc beneficiile aduse sănătății de către acest aliment.

Valoare nutritivă
 

kcal: 65 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 15 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,15 mg

Vitamina B2: 0,1 mg

Vitamina B6: 2,1 mg

Vitamina C: 3 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 43 mg

Fier: 2 mg

Potasiu: 254 mg

Magneziu: 25 mg

Sodiu: 253 mg