Găina pentru supă: perfectă pentru zeamă
Găina pentru supă are o tradiție lungă în bucătăriile europene și asiatice. Găina pentru supă obișnuită este condimentată puternic, are multe legume și este foarte sățioasă. În vremuri grele, în special populația mai săracă a recurs la găina de supă, deoarece era ușor de obținut și conținea valori nutritive excepționale.
Găina pentru supă are următoarele proprietăți speciale
Găina mascul se numește cocoș. Dar care este diferența dintre găină și pui? Găina se folosește în supă, iar puiul se face pe grătar. Motivul pentru acest lucru îl reprezintă perioada diferită de îngrășare, care afectează carnea. Un pui se îngrașă timp de aproximativ 30 de zile, astfel încât carnea este foarte fragedă și moale. Pe de altă parte, găina se îngrașă timp de mai bine de 1 an și abia apoi se taie. Carnea sa devine mai tare și mai puternică în aromă și este ideală pentru supă. Găinile pentru supă sunt fostele găini ouătoare.
De unde provine găina pentru supă?
Găina sau găina domestică, se trage din găina roșie de junglă din Asia de Sud-Est. Această găină sălbatică aparține familiei fazanilor. În trecut, supa de găină era considerată o mâncare pentru săraci, dar acum s-a impus și ca mâncare pentru ocazii prestigioase.
Când este sezonul găinii pentru supă?
Găinile pentru supă și puii sunt disponibile pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosită găina pentru supă și cum se depozitează aceasta?
Carnea găinii pentru supă este mai tare decât cea a puiului și are o aromă mai puternică. Este bună și pentru zeamă. Dar modul asiatic, în special cel indian sau chinezesc de a găti supă de pui se bucură, de asemenea, de o popularitate în continuă creștere. Amestecurile puternice de condimente sunt caracteristice, dând adesea mâncării un gust picant, dulce-acrișor sau cu multă aromă de curry.
Cum se depozitează găina pentru supă
Carnea proaspătă de găină se poate păstra la frigider între 2 și 3 zile. Găina congelată poate fi păstrată la -18 grade timp de 12 luni. Găina proaspătă trebuie să fie separată de folie, tamponată, acoperită în mod ideal în folie alimentară și depozitată la o temperatură de 4 grade la frigider. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât carnea proaspătă se strică mai repede. Carnea este proaspătă. Și ar trebui să fie procesată rapid și în aceeași stare proaspătă.
Ce conține găina pentru supă
Supa de pui este foarte sănătoasă. Dacă ai răcit, supa de pui te poate revigora și te poate pune pe picioare rapid. Zincul și proteinele conținute au un efect decongestionant și antiinflamator. Găina are un conținut scăzut de grăsimi, tipic pentru păsări. Acest lucru nu numai că îmbunătățește gustul, dar contribuie și la o dietă sănătoasă. În plus, găina pentru supă conține toate substanțele nutritive de care sportivii sau adolescenții, de exemplu, au nevoie neapărat.
kcal: 257 kcal
Carbohidrați: 0 g
Proteine: 18,5 g
Grăsimi: 20,3 g
Vitamina A: 260 µg
Vitamina B1: 0,06 mg
Vitamina B2: 0,17 mg
Vitamina B6: 0,35 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,3 mg
Calciu: 11 mg
Fier: 1,4 mg
Potasiu: 190 mg
Magneziu: 30 mg
Sodiu: 100 mg