Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Zacuscă de peşte

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 Porție)

1 kg macrou (fără cap şi coadă)
sare
80 ml oțet
foi de dafin
piper boabe
280 ml ulei
800 g ceapă
400 g morcovi
800 g ardei capia copţi
600 ml suc de roşii
1 linguriță zahăr

Preparare

    1

Se taie macroul de cap şi coadă, se curăţă şi se pune la fiert în apă cu sare, oţet, frunze de dafin și câteva boabe de piper.

    2

Se adaugă peștele când apa începe să fiarbă. Se fierbe aproximativ 7 – 8 minute sau până când carnea se desprinde de pe oase.

    3

Se scoate, se scurge și se lasă la răcit, apoi se curăţă carnea de pe oase şi se rupe în bucăţi mai mari.

    4

Se pune un vas pe foc, se adaugă uleiul, ceapa tăiată mărunt și morcovul dat prin răzătoare. Se asezonează cu sare și piper, se amestecă și se lasă pe foc pentru 20 – 30 de minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi.

    5

După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă ardeiul copt tocat mărunt și el, sucul de roșii și se amestecă din nou. Se fierbe timp de o oră, o oră și jumătate, dar se amestecă continuu pentru a nu se lipi de vas.

    6

Când uleiul iese la suprafață se adaugă bucățile de pește, se amestecă și se mai lasă la fiert pentru 10 -15 minute, amestecând continuu. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare.

    7

Apoi se pune zacusca de pește în borcane sterilizate.

    8

Se acoperă borcanele cu capace, se strâng foarte bine și se pun într-un loc răcoros și întunecat.