Zacuscă de gogonele și morcovi
Ingrediente (4 porții)
3 kg | gogonele verzi |
1 kg | ceapă |
14 | ardei grași roșii |
15 | gogoșari |
1 kg | morcovi |
500 ml | ulei |
150 g | muștar |
200 g | sare |
1 /2 | pahar zahăr |
foi de dafin | |
piper | |
250 ml | oțet |
apă |
Util
-
Sterilizează zacusca în borcanele descoperite, până când prinde puțină pojghiță deasupra, apoi fixează-le capacele sau leagă-le cu celofan dublu și continuă sterilizarea. Se va păstra astfel timp îndelungat, fără să mucegăiască.
Preparare
- 1
Cureți și speli toate legumele. Dai morcovii pe răzătoarea mare, toci ceapa mărunt, iar celelalte legume le tai cuburi.
- 2
Le amesteci cu sarea și le lași până a doua zi, când le strecori și le pui la fiert cu apa, oțetul, zahărul și condimente după gust.
- 3
Fierbi compoziția până scade, apoi o lași să se răcească.
- 4
Între timp, încorporezi treptat uleiul în muștar, ca la maioneză. Amesteci muștarul și uleiul cu legumele răcite.
- 5
Repartizezi zacusca în borcane curate și uscate, pe care le legi cu celofan dublu sau le capsezi și le sterilizezi timp de câteva ore. Lași borcanele să se răcească, apoi le depozitezi în cămară.