Zacuscă de ciuperci
Ingrediente (10 porții)
600 ml | ulei |
750 g | ceapă tocată mărunt |
sare | |
1.5 kg | ciuperci champignon, curățate și tăiate |
1.5 l | suc de roşii |
2.25 kg | ardei copți, tocați mărunt |
3-4 | căței de ustoroi |
piper | |
1 legătură | pătrunjel proaspăt, tocat |
Preparare
- 1
Se pune uleiul într-un vas mare, la foc mediu.
- 2
Se adaugă ceapa tocată mărunt, puțină sare, se amestecă și se călește timp de 5 minute sau până când se înmoaie.
- 3
Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă ciupercile tăiate cubulețe.
- 4
Se amestecă și se lasă și ele să se călească până când vor fi moi și își reduc volumul.
- 5
Apoi se adaugă sucul de roșii și ardeii copți tocați mărunt.
- 6
Se amestecă pentru a omogeniza toate ingredientele. La final se adaugă usturoiul tocat mărunt și piperul.
- 7
Se amestecă și se lasă zacusca de ciuperci să fiarbă la foc mic, timp de o oră sau până când se ridică uleiul la suprafață.
- 8
Se amestecă continuu pentru a nu se lipi de vas zacusca de ciuperci.
- 9
La final, se gustă și se mai adaugă sare, după gust și pătrunjel proapăt tocat.
- 10
Se pune zacusca de ciuperci în borcane spălate și sterilizate.
- 11
Când zacusca de ciuperci ajunge la temperatura camerei, borcanele se închid ermetic cu un capac și se păstrează într-un loc întunecat și răcoros.