kaufland.ro/retete
Vițel cu susan și gulii
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
6 felii | pulpă de vițel |
2 linguri | vin dulce |
1 lingură | zeamă de lămâie |
2 | gulii mijlocii |
300 g | morcovi |
4 linguri | ulei |
sare | |
piper | |
1 lingură | semințe de susan |
coajă rasă de la 1 lămâie |
Util
-
Sărezi și condimentezi mâncarea și o servești cu garnitură de orez.
Preparare
- 1
Speli carnea și o tai în fâșii. Amesteci vinul cu zeama de lămâie și piperul. Stropești fâșiile cu acest amestec și le păstrezi în frigider pentru ½ oră.
- 2
Cureți și speli guliile și morcovii, apoi le tai în bastonașe subțiri, pe care le înăbuși timp de 5 minute în 2 linguri de ulei încins, amestecând ușor. Când s-au înmuiat, le presari cu sare și piper și le scoți din tigaie.
- 3
Torni în tigaie uleiul rămas, îl lași să se încingă și înăbuși carnea pentru 15 minute, întorcând-o pe toate părțile și picurând câte puțin din amestecul în care s-a marinat.
- 4
Presari susanul, coaja de lămâie rasă și pui legumele.