kaufland.ro/retete
Vițel cu alune
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (2 porții)
300 g | carne de vită-pulpă |
200 g | alune |
100 ml | vin roșu |
1 | rădăcină de ghimbir |
pătrunjel proaspăt | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se taie bucata de pulpă în două bucăți groase de 1cm. Se bat bine și se presară cu sare și piper.
- 2
Se curăță ghimbirul și se rade pe răzătoarea mică. Alunele se macină în mașina de tocat carne.
- 3
Se pun într-un bol ghimbirul ras, alunele măcinate, pătrunjelul tocat și 2 linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine.
- 4
Se întinde amestecul obținut pe fiecare bucată de pulpă pregătită anterior și se rulează. Se pun într-o tavă în care s-a turnat vinul și se acoperă cu o folie de staniol. Se coc 40 minute la foc moderat. Se îndepărtează folia și se mai coc 20 minute.