Vită cu sos de piper verde
Ingrediente (4 porții)
500 g | muşchi de vită |
Sos de piper verde:
120 ml | vin roșu |
1 lingură | piper verde |
0.5 | ceapă roşie |
1 linguriță | sos Worcestershire |
1 linguriță | făină |
1 lingură | unt |
piper verde boabe | |
sare |
Preparare
- 1
Se taie 4 felii de muşchi, de 4.5 cm grosime. Se sărează pe toate părţile. Se lasă la frigider până în momentul preparării. Se scoate muşchiuleţul cu 1 oră înainte de a se prepara.
- 2
Se toacă ceapa mărunt și se călește într-o lingură de unt aproximativ 5 minute.
- 3
Se adaugă făina, se amestecă până ce este înglobată în unt şi se prăjeşte 2 minute, până devine uşor rumenă.
- 4
Se stinge cu vin, amestecând tot timpul, ca să nu se facă cocoloaşe. Se condimentează cu sos Worcestershire, sare după gust şi piper verde măcinat. Se fierbe 1 minut, până se îngroaşă puţin.
- 5
Se strecoară sosul printr-o sită fină.
- 6
Sosul strecurat se gustă de sare. Se dă deoparte de pe foc şi se dizolvă în el restul de unt.
- 7
Carnea se şterge bine cu serveţele de bucătarie. Se unge fiecare bucată cu ulei.
- 8
Se pune o tigaie grill la încins timp de 5 minute, pe foc maxim. Se încinge cuptorul la 200⁰C.
- 9
Carnea se frige pe grill timp de 3 minute pe fiecare parte. Se dă la cuptor apoi pentru încă 5 minute.
- 10
Se toarnă câte 1/3 din sos pe fiecare bucată. Se pun boabe de piper pe fiecare bucată. Se serveşte imediat.