Vită la grătar cu cartofi și sos chimichurri
Valori nutritive
(Per porție)-
765/3200kcal / kJ
-
22 gcarbo-hidrați
-
47 gproteine
-
54 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
765/3200 kcal/kJ,
22 g carbo-hidrați,
47 g proteine,
54 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
800 g | antricot de vită |
600 g | cartofi |
1 | ardei chili |
4 crenguțe | oregano |
5 crenguțe | rozmarin |
2 crenguțe | cimbru |
175 ml | ulei de măsline |
1 cățel | usturoi |
sare de mare | |
piper proaspăt măcinat | |
2 | cepe roșii |
1 legătură | pătrunjel |
1 | lămâie verde bio |
Util
-
Păstrează sosul chimichurri cu o foaie de dafin și acoperit cu ulei, în borcane cu filet.
Preparare
- 1
Se spală ierburile aromatice, se rup frunzulițele și se toacă.
- 2
Se curăță cățelul de usturoi și ceapa și se taie cubulețe împreună cu ardeiul chili. Se rade lămâia verde și se stoarce.
- 3
Pentru sosul chimichurri, care este un sos crud ideal pentru carnea preparată la grătar, trebuie să amesteci următoarele ingrediente: ierburile aromatice, cățelul de usturoi, cubulețele de ceapă, ardeiul chili, sucul și coaja de lămâie, sarea de mare, piperul, precum și 150 ml ulei de măsline.
- 4
Se încinge grătarul. Se spală cartofii și se fierb aprox. 10 minute în suficientă apă cu sare.
- 5
Fripturile de antricot de vită se sărează, se prăjesc câte 2-3 minute pe ambele părți, la foc mare și indirect, cu capacul deasupra, timp de 12-15 minute.
- 6
Se rup frunzulițele de pe o crenguță de rozmarin, se crestează cartofii în formă de evantai, se înfig ace de rozmarin în aceștia și se înfig în 4 crenguțe de rozmarin. Se ung cu restul uleiului de măsline, se sărează și se coc, întorcând ocazional, până devin crocanți.
- 7
Carnea se ia de pe grătar, se lasă să se odihnească aprox. 3 minute, se taie felii, se așază cu frigăruile de cartofi și sosul chimichurri pe farfurii și se servesc.