Vișine în miere
Ingrediente (1 porție)
1 kg | vișine bine coapte |
2 kg | miere |
Util
-
Folosește vișinele astfel conservate la salate de fructe, compoturi, prăjituri. Înainte de utilizare, lasă-le să se scurgă de sirop, într-un vas emailat. Consumă siropul rămas cu apă minerală. La fel poți conserva gutui tăiate în felii foarte subțiri sau rase mare, dar și măceșe curățate de semințe.
Preparare
- 1
Speli vișinele în strecurătoare, le cureți de codițe și sâmburi și le pui într-un borcan. Torni mierea peste vișine, înfășori borcanul în hârtie de culoare închisă și îl lași la loc uscat, timp de 6 săptămâni.
- 2
Scoți ușor vișinele cu o paletă, le pui în borcane mai mici și torni peste ele mierea în care au fost macerate. Legi borcanele cu celofan și le păstrezi la loc răcoros și uscat.