Vișinată
Ingrediente (2 pahare)
1 kg | vișine |
500 g | zahăr |
0.5 l | alcool dublu rafinat sau vodcă |
Util
-
Vișinele din vișinată se pot folosi în prăjituri.
Preparare
- 1
Vișinele coapte se spală, se curăță de frunzulițe și codițe și se lasă la zvântat.
- 2
Când sunt zvântate bine se toarnă cu mare grija să nu sfărâme într-o damigeană de sticlă, în straturi alternative vișine-zahăr, ultimul strat fiind de zahăr.
- 3
Se închide foarte bine damigeana și se lasă la macerat aproximativ o săptămână, până când zahărul se topește formându-se siropul. • Pe toată durata săptămânii, damigeana trebuie scuturată bine pentru ca fructele să se amestece cu zahărul. Cand s-a topit zahărul și siropul este gata format se va adăuga alcoolul sau vodca și se mai lasă 3 săptămâni, timp în care se va agita la cam la 3 zile și se va pastra în loc răcoros.