Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Vinete la grătar cu salsa mediteraneeană

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 23.9 g
    carbo-hidrați
  • 5.7 g
    proteine
  • 31.9 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    23.9 g carbo-hidrați, 5.7 g proteine, 31.9 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 vinete
2 roșii
1 ardei gras galben
1 ardei iute
1 ceapă roșie
2 linguri sos de grătar
zahăr
2 linguri oțet balsamic alb
2 lingurițe bulion
50 g măsline verzi (făsă sâmbure)
1 lingură pătrunjel tocat mărunt
5 linguri ulei de măsline
sare
50 g măsline negre (fără sâmburi)
2 linguri suc de lămâie
piper proaspăt măcinat
2 linguri gem de prune
1 lingură busuioc tăiat mărunt

Preparare

    1

Vinetele se taie pe jumătate, în lungime, și pulpa se crestează în romburi. Pulpa se sărează ușor și se pune de-o parte aprox. 30 de minute pentru a lăsa apă.

    2

Între timp se introduc roșii timp de 8 secunde în apă fiartă și apoi se introduc imediat la răcit, în apă rece.

    3

Cojile roșiilor se curăță cu un cuțit mic. Roșiile se taie în sferturi și se îndepărtează semințele. Apoi se taie bucățile de roșii în cuburi mici și se introduc într-un castron.

    4

Ardeiul gras se taie pe jumătate, se scot cotorul și semințele, iar jumătățile se taie cubulețe. Ardeiul iute se taie pe jumătate, se scot cotorul și semințele. Jumătățile de ardei se taie cubulețe mărunte sau se toacă.

    5

Ceapa se cojește, se taie în jumătăți, iar jumătățile se taie cubulețe.

    6

2 linguri ulei de măsline se încing într-o tigaie și se călesc cuburile de ceapă în acestea. Se adaugă cubulețe de ardei gras și ardei iute și se călesc.

    7

Se adaugă bulionul cu 2 linguri de apă și se amestecă. Cubulețele călite se amestecă cu 2 linguri ulei de măsline în tomate. Măslinele se taie mare și se adaugă de asemenea la roșii. Se amestecă totul și se condimentează cu puțin zahăr, sare și piper, precum și oțet.

    8

Se amestecă ierburile.

    9

Sosul de grătar se amestecă cu gemul de prune și sucul de lămâie.

    10

Vinetele se ung în strat subțire cu restul uleiului de măsline și apoi se pun pe grătar.

    11

Se prăjesc pe fiecare parte aproximativ 6 minute. Apoi se iau vinetele de pe grătar și se marinează cu amestecul de sosuri de grătar.

    12

Vinetele se servesc cu salsa de măsline și tomate.