kaufland.ro/retete
Vânătă sotată pe grătar
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
10 gcarbo-hidrați
-
2 gproteine
-
12 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
10 g carbo-hidrați,
2 g proteine,
12 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
2 | vinete |
1 lingură | pesto de coriandru |
2 lingurițe | susan prăjit |
1 lingură | miere |
sare | |
3 linguri | ulei de măsline |
piper proaspăt măcinat | |
1 linguriță | ghimbir ras |
1 cățel | usturoi |
2 | chili |
Preparare
- 1
Pregătește grătarul. Spală vinetele, taie-le pe lungime și crestează-le în interior, iar apoi condimentează-le cu sare și piper.
- 2
Taie chiliul fâșii subțiri, după ce scoți semințele, iar usturoiul taie-l cubulețe fine.
- 3
Pentru marinată se toarnă într-un castron susanul, ghimbirul, chiliul, usturoiul, mierea și 2 linguri de ulei de măsline.
- 4
Jumătățile de vânătă se pun fiecare pe câte o făție de folie de aluminiu, se stropesc cu marinata și se împăturesc cu folia.
- 5
Se coc la temperatură medie, timp de 15–20 minute. La servire, vinetele se stropesc cu restul marinatei și se adaugă pestoul din coriandru.