Trufe pascale
Valori nutritive
(Per porție)-
118/494kcal / kJ
-
8.3 gcarbo-hidrați
-
1.4 gproteine
-
8.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
118/494 kcal/kJ,
8.3 g carbo-hidrați,
1.4 g proteine,
8.8 g grăsimi
Ingrediente (20 bucăți)
150 g | ciocolată albă |
150 g | ciocolată amăruie |
8 linguri | smântână |
2 linguri | unt de cocos |
1 lingură | fistic măcinat |
1 lingură | fistic tocat |
1-2 vârfuri | cuțit de sare de mare grunjoasă |
1 lingură | boabe de cafea |
1-2 vârfuri | cuțit de boia de ardei iute |
cca 1-2 linguri | fistic tocat grosier |
cca 1 linguriță | cacao pudră și câteva boabe de cafea |
Preparare
- 1
Ciocolata se toacă grosier și se topește separat pe un pat de apă fierbinte cu câte 4 linguri de linguri de smântână și 1 lingură de unt de cocos.
- 2
Ciocolata albă se amestecă cu fistic și sare. Boabele de cafea se toacă fin, se încorporează cu boia de ardei iute în ciocolată amăruie și ambele mase se lasă la rece aprox. 1 oră, până când devin maleabile.
- 3
Se fac rapid 10 bile din masa de ciocolată albă folosind eventual mănuși de unică folosință, deoarece masa se înmoaie relativ repede. Trufele albe se ornează cu câte o jumătate de fistic, se așează în cupe decorative pentru praline și se lasă la rece. Ciocolata amăruie se toarnă cu un poș cu vârf neted, se formează trufe mici pe hârtie de copt și, de asemenea, se lasă la rece. Trufele de ciocolată amăruie se pudrează cu cacao, se ornează cu boabe de cafea, se așează de asemenea în cupe decorative pentru praline și cele două sortimente de trufe se ambalează în cutii pentru praline pentru a fi oferite.